Ana Sayfa
  Tiyatrolar
  Geleneksel
  Yazarlar
  Kulis
  Duyurular
  Festivaller
  Ödüller
  Oyun Eleştirileri
  Sahne İnsanları
  Tiyatro Eğitimi
  Tiyatro Kitaplığı
  Tiyatro Tekniği
  Tiyatroda Efekt
  Tiyatro Terimleri
  İnceleme- Tezler

 
e-posta
-----------------
 
 "İletişim"
 
-----------------
 
 Reklam vermek isterseniz...
-----------------
 
| Arşiv | Şehir Haritası| Oyuncu Veri Tabanı | Üye Kaydı |
# HABERLER       
 
Ankaralılar 16 - 30 Kasım 2007 tarihlerinde, sanatsal girişimlere örnek oluşturacak; kaliteye,saygınlığa ve prestije sahip bir festival yaşadı....
 
Bu başarı tüm sanatseverlere aittir…
TAKSAV-Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin 12.’si 30 Kasımda sona erdi.Binlerce sanat sever 15 gün boyunca tiyatro salonlarına akın etti. Sanat severler,tiyatro eleştirmenleri ve medya tarafından yapılan değerlendirmelere göre; TAKSAV’ ın sahip olduğu birikim ve yetkinlikle bu yıl festivalin daha coşkulu daha sanatsal ve daha da geniş katılımlı gerçekleştiği yönünde olmuştur. Her şeyden önce yapılan yorumlar bizlere güç ve onur vermiştir.
 
12.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 46 tiyatro,62 etkinlik ve 466 sanatçının katılımı ile gerçekleşmiştir. Festival sanatsal içeriği ve katılımı ile oldukça iyi bir başarı grafiği oluşturmuştur. Taksav olarak;bu başarıda büyük payı olan ve sanatsal yaklaşımları ile festivale yön veren Festival Danışma Kurulunu, Festival Komite Üyelerini ayrı ayrı kutlar minnetlerimizi sunarız. Ayrıca ilk günden beri desteklerini sunan; Kültür ve Turizm Bakanlığı,Devlet Tiyatroları ve Sanat severlere teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.
 
12.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin gerçekleşmesinde büyük payı olan Festival Ana sponsoru Çağdaş Marketler’e Festival Sponsorlarından Karacan Akademi’ye, Pamukkale’ye,Otel Angora’ya, Yerel Yönetimlere, Yabancı Kültür Merkezlerine, Elçiliklere, Demokratik Kitle Örgütlerine,Medya Sponsorlarımıza, festival dostlarına ve tüm sanat severlere çok teşekkür eder iyi ki varsınız diyoruz.
 
Festivalin 12. yılında “Onur Ödülü”nün sahibi Dostlar Tiyatrosu’nun Kurucusu ve sanat hayatının 48.yılını yaşayan usta oyuncu Genco Erkal oldu. “Emek Ödülü”nün sahibi yıllardır emeğiyle sanata katkı sağlayan Prof.Dr Ayşegül Yüksel oldu. “Tiyatroya Saygı Ödülü” nün sahibi ise yıllara meydan okuyan ve perdeler kapanmasın diye kuruluşunun 60.yılını yaşayan DT Küçük Tiyatro oldu. Devlet Tiyatroları adına ödül DT Genel Müdürü Sayın K.Lemi BİLGİN’e sunuldu.
 
12.yılında geniş sanatsal içeriğe sahip, tiyatronun bir çok dalından örnekleri barındıran, binlerce tiyatro severi buluşturan festival, bir çok sanatsal girişime örnek oluşturacak bir kaliteye,saygınlığa ve prestije sahip olduğunu kanıtlamıştır. Bu yıl festival akademik çevrenin de yoğun ilgisini çekmiştir.Festival,Tiyatronun tartışıldığı, amatör tiyatroların örgütlenmesinin konuşulduğu panellerle de gündem yaratmıştır. Bir çok tiyatro yönetmeni,oyuncu ve tiyatro eleştirmeni bu çalışmalara katılarak öneri ve eleştirilerini paylaşmışlardır.Yapılan atölye çalışmalarına yüzlerce sanatçı adayı katılmıştır. Festivalin ilk gününden son aktivitesine kadar ilginin yoğunluğu festivale emek verenleri gelecek yıllar için umutlandırmıştır.
 
Festivali onurlandıran; tüm özel ve amatör tiyatrolara,şehir tiyatrolarına,üniversite tiyatro topluluklarına,sanatçılara,akademisyenlere,sanat emekçilerine ve sanatın evrensellik ilkesi doğrultusunda festivalimize katılan yurt dışı gruplarına, gösterdikleri performans ve sağladıkları özveriden dolayı teşekkür ederiz.
 
Festivalin amaçlarından biri tiyatroların tiyatro severlerle buluşmasını sağlamak ve aynı zamanda Ankara’nın yaşanılır bir sanat kentine evrilmesine katkı sunmaktır. Bu amacın gerçekleşmesi emek,özveri ve sanatsal bir bakış ile mümkündür. Bu yaklaşımımızda bizi yalnız bırakmayan yapılan çalışmaların her materyalini işleyen tüm basın, yayın emekçilerine sanat ve sanat severler adına teşekkür borçluyuz.
 
Değerli sanat severler 13.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin 14 – 30 Kasım 2008 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanmaktadır. Katılım başvuruları 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren www.taksav.org ve www.ankaratiyatrofestivali.org adreslerinden yapılabilir.
 
Saygılarımızla tüm kamuoyuna duyurulur.
 
Festival Yönetmeni
Yener AKSU
bilgi@ankaratiyatrofestivali.org

 

 

 

  Diğer Tiyatro Haberler için tıklayınız...>

[ Ana Sayfa | Tiyatrolar | Geleneksel | Kulis | Duyurular | Festivaller | Ödüller | Oyun Eleştrileri ]
[ Sahne İnsanları | Tiyatro Eğitimi | Tiyatro Kitaplığı | Tiyatroda Efekt | Tiyatro Terimleri | İnceleme - Tezler ]
[ Arşiv | Şehir Haritası | Oyuncu Veri Tabanı | Üye Kaydı ]

Copyright © 1997 Bu site bir e-tasarım yapımıdır.
e-posta

 

P>